Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

24. 02. 2023. 12:16 >> 12:12

SJAJAN NIZ TIMA IZ TIRASPOLjA

Šerif nastavio da "teroriše" EX YU klubove: I Partizan u nizu Moldavaca

Fudbaleri moldavskog Šerifa mogu komotno pored svog imena i opisa "vječni prvaci Moldavije", da dodaju i "dželati ex Yu klubova".

U ovogodišnjem plejofu Lige konferencija, izgubili su prvi meč kući protiv beogradskog Partizana 0:1, pa su gubili i u Beogradu sa 1:0, kada se upalila mašina i na kraju su sa 1:3 slavili i prošli dalje.

Tako su među svojim skalpovima ekipa sa prostora bivše Jugoslavije dodali i drugi beogradski klub.

Tim u kojem ima svega tri moldavska fudbalera, a ostatak tima podsjeća na skupštinu Ujedninjenih nacija ima sjajnu istoriju duela sa ekipama sa naših prostora.

Svi se sjećamo da je naša Sutjeska dva puta igrala sa moldavskom ekipom u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, i oba puta su ispali sa gol razlikom 11:1 u korist Šerifa.

Na ljeto 2021. godine su izbacili Crvenu zvezdu, i tako uskratili Balkan za jedan "već viđeni jugoslovenski klasik" u kojem je beogradski tim trebao da se obračuna sa zagrebačkim Dinamom.

Međutim Šerif je izbacio prvo Crvenu zvedu, a onda bez većih problema i sam Dinamo, sa 3:0 u ukupnom rezutatu.

Ranije su uspjeli da izbaci i novosadsku Vojvodinu, a predstavnik Sjeverne Makedonije, ekipa Škendirje je uspjela da "sačuva čast" Balkana i izbaci Moldavce iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Međutim Šerif je već ove sezone uspio da se vrati na pobjednički kolosjek.

Prvo je izbacio Zrinjski i Mariobor iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Na kraju su igralu Ligu Evrope, gdje su kao trećeplasirani došli na megdan Partizanu u Ligi konferencija...ostatak priče je poznat.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније