Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

M.V.

18. 06. 2022. 07:38 >> 07:36

BOGDAN MILIĆ ZA PORTAL

Želim da predstavim kvalitet fudbalera iz Crne Gore

Bogdan Milić, koji odnedavno igra za klub Andijan iz Uzbekistana, za Portal RTCG kaže da mu je između ostalog cilj i da predstavi kvalitet crnogorskog fudbalera u najboljem svijetlu i otvori put za buduće crnogorske igrače u toj zemlji.

Raniji fudbaler Iskre, ali i mnogih drugih klubova u zemlji i inostranstvu, zadovoljan je životom u Uzbekistanu.

"Temperatura je visoka, malo je teže za igranje utakmica i za treninge. Uzbekistan je država koja nema more i koja se ne graniči ni sa jednom državom koja izlazi na more. Davno je bilo Aralsko more, gdje inače igramo sljedeću utakmicu, ali je presušilo. Grad Andijan je drugi grad po ljepoti poslije Taškenta", kazao je Milić, govoreći o životu u Uzbekistanu.

Naš sagovornik ističe da je od početka naišao na dobar prijem u klubu. Riječ je o novopečenom drugoligašu, koji je minulu takmičarsku sezonu završio na pretposljednjoj poziciji u eliti.

"Naime, ovdje je drugi jezik ruski a ja sam ga naučio još kad sam igrao u Rusiji, pa mi je to dosta olakšalo komunikaciju na terenu i van njega. Dosta imamo mladih igrača, neiskusnih, ali talentovanih. Kvalitet fudbala je baziran na fizičkoj spremi i dosta su tehnički obučeni. Mnogo se brzo igra i tempo je dosta jak", kazao je Milić.

U klub je, kaže, došao kako bi pomogao da se vrati u Super ligu.

"To je cilj kluba jer su prošle godine ispali. Zasad nam je ostala još jedna utakmica do kraja polusezone i zadovoljni smo dosadašnjim poslom. Nalazimo se na drugom mjestu. Tu su tri favorita koja se bore sa nama i u međusobnom duelu smo ih sve savladali. Turon je na prvom mjestu, mi smo na tri boda od njih, prve dvije pozicije vode direktno u Super ligu a treći igra baraž za ulazak. Potrudićemo se da ostanemo u vrhu i da ostvarimo zacrtani cilj", kazao je Milić. 

O svojim ambicijama kaže: "Moje ambicije pored toga da ostvarim cilj kluba su i da predstavim kvalitet crnogorskog fudbalera u najboljem mogućem svijetlu". 

"I da otvorim put budućim crnogorskim igračima koji će, nadam se, dolaziti u ovim krajevima i sa uspjehom nastupati za uzbekistanske ekipe", zaključio je Milić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније