Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Vijesti.me ]

08. 07. 2024. 17:34 >> 17:35

UBISTVO BOGDANA MILIĆA

Nedović i Laličić osuđeni na ukupno 35 godina zatvora

Viši sud u Podgorici osudio je Cetinjane Lazara Nedovića i Pera Laličića na jedinstvene kazne od 18 godina i 10 mjeseci, odnosno 17 godina zatvora za teško ubistvo sugrađanina Bogdana Milića, kao i ranjavanje Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića 11. juna 2019. godine.

 

Presuda je izrečena nakon ponovljenog suđenja, nakon što je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo prvu prvostepenu odluku.

Nedović i Laličić su za teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju dobili po 16 godina zatvora, dok je Nedović za dva krivična djela - nedozvoljeno držanje oružja, osuđen po godinu i po zatvora. Laličić je za isto djelo dobio godinu i po zatvora.

Okrivljeni Mitar Marković koji je prvom presudom osuđen na 11 godina zatvora, danas je oslobođen od optužbe da je pomogao Nedoviću i Laličiću u ubistvu Milića.

Okrivljeni Mošo Paović i Žarko Pejaković, kao i prethodnom presudom, oslobođeni su od optužbi za učešće u ovom krivičnom djelu.

Prvostepenu presudu danas je izreklo krivično vijeće sudije Nenada Vujanovića.

Sudija je u obrazloženju presude između ostalog kazao da je tokom postupka dokazano da su Nedović i Laličić odgovorni za ubistvo Milića i ranjavanje Vušurovića I Vujačića.

"Nedović je ispalio više projektila prema Miliću nanoseći mu pet prostrelnih rana od kojih je preminuo dok je Laličić ispalio više hitaca prema Vušurovićima i Vujačiću sa namjerom da ih ubije, nakon čega su obojica optuženih pobjegli", naveo je sudija Vujanović.

Prethodnom prvostepenom presudom izrečenom u decembru 2022. godine, okrivljeni su osuđeni na 47 godina zatvora za ubistvo i ranjavanje tri mladića u Cetinju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније