Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

05. 10. 2024. 14:08 >> 14:13
1
Čitaj mi:

SPISI TUŽILAŠTVA

SDT: Belivuk i Miljković zahvaljivali "Kralju" na gostoprimstvu

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tvrdi da su se beogradski kriminalci Veljko Belivuk i Marko Miljanić zahvaljivali bivšem istaknutom funkcioneru policije Zoranu Lazoviću na gostoprimstvu u Crnoj Gori. Tu poruku su prenijeli preko Lazovićevog sina Petra u komunikaciji putem zaštićene Sky aplikacije. Sve to se navodi u spisima SDT-a u predmetu protiv Zorana Lazovića i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Portal Libertas objavio je naredbu specijalnog tužioca Miloša Šoškića o sprovođenju istrage protiv Lazovića i Katniča, koji su uhapšeni 14. aprila zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Lazović i Katnić se od tada nalaze u spuškom pritvoru. Odlukom Vrhovnog suda, njima pritvor može trajati do 14. oktobra. Specijalno tužilaštvo do tada treba da odluči da li će protiv bivšeg kolege Katnića i Lazovića podići optužnicu i njom predložiti produženje pritvora ili će njih dvojica biti puštena na slobodu.

Prema spisima SDT-a, presretnuta komunikacija navodi na jasan zaključak da Veljko Belivuk i Marko Miljković održavali redovne kontakte sa Lazovićem, u isto vrijeme kada okrivljeni Zoran Lazović predstavlja da policija navodno neprekidno prati Belivuka i Miljkovića i govori da ako nijesu neprijatelji Crne Gore, da nema potrebe da se od bilo koga strahuje.

Kada se vratio u Republiku Srbiju Marko Miljković je, kako tvrdi SDT, poslao glasovne poruke Petru Lazoviću dana 29.01.2021. godine, nakon što se zajedno sa Miljkovićem iz Crne Gore vratio u Srbiju, i to u 19:04:39 časova.

„Jeste brate, iskreno ti kažem, razmišljam se o onoj tigrovoj priči što kad kupiš kvadrat, dobiješ i papire, dođem da tu kupim jedno 100 kvadrata i lepo dobijem vaše papire i zabole me k***. Pazi, bili su korektni ovih dana, na aerodromu znaš šta nam kažu hvala momci, vrlo ste kulturni i ljubazni ovi dole, dođite nam kad god želite, kao u fazonu, ja rekoh naravno, vazda, a ovo kažem ti, klasičan cirkus...“, a zatim istog dana u 19:30:42 časova, poruku sledeće sadržine.

„Evo brate stigoh u smještaj, idem da se istuširam i da legnem, mnogo sam umoran, puno te pozdravljam, stvarno hvala za sve još jednom, drago mi je da sam vas upoznao, al' majke mi od srca, zahvali se i kralju, da mu ne navodim ovdje ime, za onu izjavu što je dao kraljevsku, i na vezi smo bato moj, šta god da treba tu smo, samo malo da odmorim i sjutra se bacim na ovog s*** što nam treba ovdje...“, piše u spisima.

Iz ove komunikacije se, tvrdi SDT, zaključuje da se Belivuk zahvalio Petru Lazoviću na svemu, te mu prenio da se zahvali i svom ocu Zoranu Lazoviću, kojeg oslovljavaju nadimkom „Kralj“ i da izbjegava da mu navede ime, za kraljevsku izjavu, očigledno misleći na izjavu koju je prethodnog dana – 28.01.2021. godine Zoran Lazović dao na konferenciji za štampu.

„Belivuka i Miljkovića držimo na oku 24 sata, Crnu Goru niko neće zastrašiti. Ako nijesu neprijatelji Crne Gore, nema potrebe da od bilo koga strahujemo“, rekao je tada Lazović. 

Prema tvrdnji SDT-a, Lazović je tom izjavom obmanuo javnost lažno predstavljajući da policija Crne Gore preduzima službene radnje prema Belivuku i Miljkoviću, a radilo se o druženju sa njima.

Milivoje Katnić i Zoran Lazović uhapšeni su u nedjelju ujutro 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Terete se za učešće i stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Tužilaštvo tereti Lazovića da je formirao kriminalnu organizaciju, čiji su članovi osim Katnića i specijalni tužilac Saša Čađenović i sin Lazovića, agent Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović. Do hapšenja je došlo na osnovu saradnje tužilaštva sa Europolom, Agencijom Evropske unije (EU) za saradnju organa za sprovođenje zakona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније