Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

05. 10. 2024. 21:23 >> 21:25
Čitaj mi:

prva liga crne gore

Sutjeska sigurna u Bijelom Polju, Kotor iznenadio Podgoricu

Sigurna pobjeda košarkaša Sutjeske u 1. kolu našeg šampionata na gostovanju Jedinstvu u Bijelom Polju 81:68.

Nikšićani su krenuli sjajno u dvorani Nikoljac, poveli 5:0 trojkom Amerikanca Ostina Luka i preko Barovića, međutim nisu mogli do osjetnije prednosti usljed odličnog otopra domaćina, kog su u igri držali Kljajević i Kolins, imali odgovore na odličnog Barovića pod košem.

Uspjelo je Jedinstvo i da preokrene, kao važno pojačanje mogao bi da bude Amerikanac Ben Biker, međutim u svakoj od tri završne četvrtine Koraćev sastav padao je u finišu dionica.

To se desilo i pred poluvrijeme, pa je Sutjeska po provjerenom receptu, preko Barovića, koga je sjajno proigravao Luk, kao i uz odličnog Starovlaha na oba kraja parketa, stekla prvi put dvocifrenu prednost na dva minuta pred pauzu, trojkom upravo Starovlaha, 37:27, a potom preko američkih bekova, Kobija Vebstera uz Luka, otišla na +14 nakon 20 minuta.

Sličan scenario u nastavku, serija 7:0 Jedinstva, preko Vukovića i Kljajevića, a nošena upravo dvojicom Bjelopoljaca domaća ekipa je uspjela da istopi zaostatak na jedan posjed – trojka Glogovca na četiri minuta do kraja treće dionice za 48:51, što je bila granica koju Jedinstvo nije moglo da probije.

Spasojević je bio ključan u napadu Sutjeske u tim trenucima, a priliku da Jedinstvo priđe na -2 propustio je Vuković, koji je bio polovičan sa penala minut i 45 sekundi pred kraj teće četvrtine u koju je Vebster uveo Sutjesku sa +11, sa šest vezanih poena – 65:54.

U uvodnih nekoliko minuta Nikšićani su riješili meč – kombinovani sastav Sutjeske otišao je na +19, razigrao se Mitrović, koji je sa slobodnih bacanja postavio konačnih 81:68.

Četvorica dvocifrenih kod Sutjeske – Barović 18 poena i šest skokova, Spasojević dva poena manje, Vebster 13, Starovlah 11 koševa i 10 uhvaćenih lopti. Na drugoj strani Kljajević 12, Vuković 11, Knežević 10 koševa.

Iznenađenje na startu šampionata napravila je ekipa Kotora koja je pobijedila člana ABA dva lige - Podgoricu i to u gostima 89:87.

Pobjedu Kotoranima donio je Vaslija Jovanović u posljednjem minutu, Podgorica je imala i šut za izjednalenje ali je Džošua bio neprecizan.

Kod pobjedničkog sastava najefikasniji upravo Jovanović sa 28 poena, dvocifreni su bili Kostić sa 14, Kartalović i Mačić su ubacili po 12 koševa.

U prvom kolu slavio je i Ibar protiv protiv Danilovgrada 76:69, kao i Dečić protiv Milenijuma 93:92.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније