Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ N1 ]

25. 10. 2024. 19:46 >> 19:46
Čitaj mi:

od 1. novembra

Francuska ponovo uvodi kontrole na kopnenim granicama

Putnici koji će ulaziti u Francusku od 1. novembra 2024. moguće je da će se suočiti sa redovima, jer ova zemlja ponovo uvodi interne kontrole na granicama.

Kako je objavljeno na sajtu Schengen News, svi koji u Francusku budu ulazili iz Belgije, Luksemburga, Španije, Švajcarske, Njemačke i Italije moraće ponovo da prolaze kontrolu. Posebno je na duge redove upozorena Italija.

Stručnjaci za putovanja upozorili su da će odlaganje graničnih kontrola, koje počinje sljedećeg mjeseca a završava se 20. aprila 2025. posebno pogoditi francuske susjedne države.

Pozivajući se na terorističke prijetnje i zabrinutost zbog nelegalnih migracija, Francuska je obavijestila Evropsku komisiju u vezi sa ponovnim uvođenjem graničnih kontrola sa gore navedenim zemljama, što je mjera koju zemlja stalno produžuje od 2014.

„Ozbiljne prijetnje po javnu politiku, javni red i unutrašnju bezbjednost koje proizvode terorističke aktivnosti na visokom nivou, rastuće prisustvo kriminalnih mreža koje se bave nelegalnim migracijama i krijumčarenjem, i porast migracija utiču na rizik od infiltracije radikalnih individua“, navodi se u francuskom obavještenju poslatom Evropskoj komisiji.

Francuska, Belgija, Luksemburg, Španija, Švajcarska, Njemačka i Italija su dio Šengenske zone, tako da njihovi građani neće prolaziti granične kontrole unutar zone EU slobodnog putovanja.

Prije Francuske, unutrašnje kontrole uvela je Njemačka, koja je članica EU, i Norveška koja to nije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније