Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.B. [ Portal RTCG ]

23. 10. 2024. 15:19 >> 15:19
Čitaj mi:

U GRADU LOVEČ

U Bugarskoj otvoren konzulat Crne Gore

Konzulat Crne Gore na čelu sa počasnim konzulom Petrom Samarovim, svečano je otvoren danas u Loveču, u Bugarskoj, sa nadležnošću za oblasti Loveč, Pleven, Vrača, Montana i Vidin.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, konzulat će imati nadležnosti za oblasti Loveč, Pleven, Vrača, Montana i Vidin.

V.d. generalne direktorice za konzularne poslove i saradnju sa iseljeništvom Ivana Đukanović je istakla da otvaranje konzulata u Loveču predstavlja potvrdu veoma dobrih odnosa između Crne Gore i Bugarske.

"Očekujem da će konzulat biti most za još snažniju i plodotvorniju saradnju između dvije države, posebno u
kontekstu jačanja ekonomskih veza, ali i afirmacije i korištenja potencijala za dinamičniju saradnju u oblasti kuture i turizma, te bliže povezivanje naroda Crne Gore i Bugarske", rekla je ona. 

Samarov je naglasio da će aktivnosti Konzulata u Loveču biti posvećene ekonomskom i kulturnom povezivanju, kao i promociji turističkih potencijala Crne Gore.

Nakon svečanog otvaranja Konzulata, održan je sastanak sa predstavnicima opština Loveč, Trojan, Montana, Pleven, Lukovit, načelnicima okruga kojima pripadaju ove opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније