Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ VOA ]

30. 08. 2024. 10:07 >> 10:07
Čitaj mi:

misteriozna smrt glumca

Doktor optužen u vezi sa smrću Metjua Perija na sudu će priznati dio krivice

Jedan od dvojice ljekara optuženih u vezi sa smrću glumca Metjua Perija trebalo bi da se pojavi u petak pred saveznim sudom u Los Anđelesu, gdje se očekuje da se izjasni krivim za zavjeru za distribuciju hirurškog anestetika ketamina.

Doktor Mark Čavez (54) iz San Dijega, postigao je sporazum o priznanju krivice sa tužiocima ranije ovog mjeseca i biće treća osoba koja će se izjasniti krivom nakon prošlogodišnjeg fatalnog predoziranja zvijezde serije "Prijatelji".

Čavez je pristao da sarađuje sa tužiocima dok istražuju druge, uključujući doktora sa kojim je Čavez radio na prodaji ketamina Periju. Takođe, sa kancelarijom američkog tužioca rade Perijev pomoćnik, koji je priznao da mu je pomogao da dobije i ubrizgava ketamin, i Perijev poznanik, koji je priznao da je djelovao kao kurir i posrednik za drogu.

Njih trojica pomažu tužiocima dok tragaju za svojim glavnim metama: Salvador Plasensija, optužen za ilegalnu prodaju ketamina Periju mjesec dana prije njegove smrti, i Džasvin Sanga, žena za koju vlasti kažu da je diler koji je glumcu prodao smrtonosnu doza ketamina. Obojica su se izjasnili da nisu krivi i čekaju suđenje.

Čavez je u sporazumu o priznanju krivice priznao da je ketamin nabavio sa svoje bivše klinike i od veleprodajnog distributera gdje je predao lažni recept. Posle priznanja krivice, kada bude osuđen, mogao bi da dobije i do 10 godina zatvora. Perija je njegov pomoćnik pronašao mrtvog 28. oktobra.

Medicinski islednik je zaključio da je ketamin glavni uzrok smrti. Glumac je koristio drogu preko svog redovnog ljekara u legalnom postupku, ali van propisanog tretmana za depresiju koja je postala sve češća.

Tražeći više ketamina nego što bi mu ljekar dao, otprilike mjesec dana prije smrti Peri je pronašao Plasensiju, koja je zauzvrat tražila od Čaveza da mu nabavi lijek.

„Pitam se koliko će ovaj moron da plati“, poslala je Plasensija poruku Čavezu. Njih dvoje su se sreli istog dana u Kosta Mesi, na pola puta između Los Anđelesa i San Dijega, i razmijenili najmanje četiri bočice ketamina. Pošto je prodala drogu Periju za 4.500 dolara, Plasensija je pitala Čavea da li bi mogao da nastavi da ih snabdijeva kako bi oni mogli da postanu Perijev „pokret“.

Američki tužilac Martin Estrada rekao je u najavljivanju optužbi 15. avgusta da su „ljekari koristili Perijevu istoriju zavisnosti u posljednjim mjesecima njegovog života prošle godine da bi mu dali ketamin u količinama za koje su znali da su opasni“.

Plasensija je optužena po sedam tačaka za distribuciju ketamina i dvije optužbe vezane za navode da je falsifikovao evidenciju nakon Perijeve smrti. On i Sanga bi trebalo da se vrate na sud sljedeće nedjelje. Oni imaju odvojene datume suđenja za oktobar, ali tužioci traže jedno suđenje koje bi vjerovatno bilo odloženo za sledeću godinu.

Peri se godinama borio sa zavisnošću, još iz vremena kada je bio u seriji "Prijatelji", kada je postao jedna od najvećih zvijezda generacije kao Čendler Bing. Glumio je zajedno sa Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lizom Kudrou, Metom LeBlankom i Dejvidom Švimerom 10 sezona od 1994. do 2004. u megahit NBC-ja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније