Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ Hina/dpa ]

24. 09. 2024. 20:15 >> 20:15
Čitaj mi:

30 GODINA OD PRVOG PRIKAZIVANJA

Pulover Čendlera Binga među predmetima prodatim na aukciji „Prijatelja“

Memorabilije sa snimanja humoristične serije „Prijatelji”, uključujući pulover koji je nosio pokojni glumac Metju Peri, prodati su na aukciji kojom je obilježeno 30 godina od prvog prikazivanja tog američkog sitkoma.

Aukcija je uključivala odjeću koju su nosili glumci, namještaj i rekviziti iz Centra Perka, kafića u kojem su se glavni likovi serije okupljali u svakoj epizodi.

Najvišu cijenu postigla je reprodukcija narandžastog kauča iz tog kafića gdje je „ekipa izvela mnoge slavne scene”, objavila je aukcijska kuća Julien’s Auctions. Kauč je prodat za 29,250 dolara, što je gotovo 15 puta više od početne cijene.

Među prodatim predmetima je i pulover koji je nosio lik Čendler Bing (Metju Peri) u jednoj od epizoda. Nošen je tokom scene u kafiću gdje njegova vjerenica Monika Geler (Kurtni Koks) potvrđuje da nakon vjenčanja neće promijeniti prezime u Bing, te kad Fibi Bufe (Lisa Kudrou) na božićno slavlje donese jelo svoje pokojne majke.

Pulover je prodat za 6.500 dolara, šestostruko više od početne cijene. Na prodaju je bila i odjeća koju su u gostovanju u seriji nosili glumica Vinona Rajder i glumac Brus Vilis.

„Prijatelji“ su emitovani od 22. septembra 1994. do 6. maja 2004. i ukupno imaju deset sezona.

„Trideset godina od premijere 1994, ljudi širom svijeta i dalje se zaljubljuju u ‘Prijatelje’, što je pokazao i uspijeh današnje aukcije povodom tridesete godišnjice”, rekao je Dejvid Gudman, izvršni direktor Julien’s Auctionsa.

Aukcija se događa nekoliko nedjelja uoči prve godišnjice Perijeve smrti. On je umro 28. oktobra od „uticaja ketamina, u 55. godini, piše agencija dpa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније