Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

28. 03. 2014. 10:40 >> 10:40

A LIFTOVI?

Arapi grade neboder od 1.000 metara!

Svijet će dobiti novu najvišu građevinu – neboder visine cijelog jednog kilometra, koji će se graditi u Saudijskoj Arabiji.

 

Izgradnja najviše građevine na planeti – Burdž al Mamlakah počeće krajem aprila i nadmašiće dosadašnjeg rekordera po visini – Burdž Kalifa.

Sudbina Kingdom Towera (Burj al Mamlakah) bila je neizvjesna posljednje tri godine. Projekt gradnje novog najvišeg tornja na svijetu nekoliko puta je naišao na probleme. 

Investitori su odredili da datum početka izgradnje bude 27. april i napokon odabrali građevinske kompanije koja će voditi ovaj projekt. "EC Harris i Mace" zaduženi su za ovaj megalomanski poduhvat u Saudijskoj Arabiji vrijedan više od milijarde dolara, piše Gizmodo. 

Građevina će biti visoka jedan kilometar, ali još uvijek niko ne zna odgovor na pitanje kako će život na tim visinama uticati na ljude ili kako će funkcionisati liftovi u tornju. 

Arhitekt Adrian Gill koji ga je dizajnirao kaže kako će se u hodu raditi neke modifikacije.

"Na ekstremnim visinama liftovi će se dizajnirani tako da se kreću sporije ili 'odmaraju' na sredini", rekao je Gill.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније