Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ T.G. ]

02. 06. 2022. 20:24 >> 23:44

"MAKARIJEVO SLOVO"

Nagrada Ratkoviću, Rakčeviću, Vukićeviću, Đuretiću, Lakušiću, Brajkoviću i Dubaku

Književna nagrada "Makarijevo slovo" Udruženja književnika Crne Gore, uručena je večeras u manastiru Sveti Simeon Mirotočivi u Podgorici. Nagrade su dodijeljene članovima Udruženja, književnicima Milenku Ratkoviću, Veselinu Rakčeviću, prof. Milošu Vukićeviću, Vojinu Đuretiću, , Iliji Lakušiću, Janku Brajkoviću i Budimiru Dubaku. Predsjednik udruženja Novica Đurić kazao je da nagrađeni imaju veliko mjesto na kulturnoj i književnoj sceni Crne Gore, i da su sasvim zasluženo dobili ovo vrijedno priznanje.

Oni su nagrađeni za književni opus koji zauzima istaknuto mjesto na kulturnoj i književnoj sceni Crne Gore i na sveukupnom prostoru literature koja se stvara na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

“Udruženje književnika Crne Gore je odlučilo da se, u godini velikog jubileja - 75 godina postojanja,  na ovaj način oduži svojim najznačajnijim stvaraocima čije djelo je ostavilo trajan pečat u ovdašnjoj literaturi. Takođe, njihov doprinos radu UKCG je nemjerljiv i sem snažnog stvaralačkog pečata po kome su prepoznati, ova nagrada podrazumijeva i njihove zasluge kada je u pitanju organizacioni i lični doprinos u radu UKCG”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, riječ je o kulturnim djelatnicima koji su trajno doprinijeli ugledu UKCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније