Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

14. 07. 2024. 10:36 >> 10:40
2

UPRAVA POLICIJE

"Đukanoviću pojačano obezbjeđenje, formiran predmet"

Uprava policije (UP) saopštila je da je formiran predmet povodom navodnog planiranja atentata na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Odlučeno je i da se mjere obezbjeđenja Đukanovića pojačaju.

Iz UP je danas saopšteno da je Agencija za nacionalnu bezbjednost u periodu prije, za vrijeme i nakon medijske objave da se na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića ostvarivala međunarodnu saradnju u cilju provjera zaprimljene informacije, te da oni o predmetnoj informaciji nijesu obaviješteni po zaprimanju informacije, jer je ista bila u statusu provjere.

 Iz crnogorske policije su reagovali nakon što su pojedini mediji objavili da je jednom mediju iz kancelarije bivšeg predsjednika saopšteno da je bivši predsjednik obavijestio crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.
Uprava policije je u svom prethodnom obraćanju saopštila da bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i „određeni međunarodni zvaničnici iz obavještajne zajednice“ nisu upoznali Upravu policije Crne Gore „da organizovana kriminalna grupa iz jedne susjedne zemlje navodno planira da izvrši atentat, u sprezi sa bezbjednosnim službama jedne druge susjedne zemlje“.

"Nakon medijske objave, u subotu 13. jula 2024. godine u popodnevnim časovima, Uprava policije je dobila odgovarajuću informaciju od strane Agencije. Pri čemu naglašavamo da se vjerodostojnost informacije i dalje provjerava od strane ANB. Odmah po prijemu informacije preduzete su mjere i radnje iz nadležnosti policije uključujući i obavještavanje nadležnog tužilaštva, te je u odnosu na isto formiran predmet. U vezi naprijed navedenog, imajući u vidu ograničenja koja se odnose na zaštitu tajnih podataka, može se saopštiti da Policija, Tužilaštvo i Agencija za nacionalnu bezbjednost sinhronizovano preduzimaju dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti", saopštili su iz Uprave policije.

Dodaju da odlučeno da se mjere obezbjeđenja Đukanovića pojačaju.

"Dok traje postupak utvrđivanja predmetnih činjenica i okolnosti, uključujući i njihovu vjerodostojnost, donesena je odluka da se iz preventivnih razloga pojačaju mjere obezbjeđenja bivšeg predsjednika Crne Gore u odnosu na koje u narednom periodu nije bilo planirano dodatno smanjivanje njihovog obima, kako je to saopšteno od strane pojedinih medija". zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније