Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

16. 05. 2020. 00:03 >> 15:42
52

ODLUKA TUŽILAŠTVA

Joanikiju i sveštenicima ukinuto zadržavanje

"Episkopu budimljansko -nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika neće biti produženo zadržavanje, a detalja će biti više sjutra na pres konferenciji u 10 sati", saopštio je večeras medijima rukovodilac ODT-a u Nikšiću Stevo Šekarić. Joanikiju i drugim sveštenicima bilo je određeno zadržavanje do 72 sata, zbog litije koja je 12. maja održana na dan Svetog Vasilija Ostroškog, u gradu pod Trebjesom.

Građani, koji protestuju zbog hapšenja vladike Joanikija i osam sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske, i dalje se nalaze ispred zgrade Osnovnog suda u Nikšiću.

Protojerej Radojica Božović poručio je danas, poslije molebana, da se narod u Crnoj Gori trenutno nalazi na raspeću, ali da će, kako je kazao, vjera pobijediti. 

Hapšenje vladike Joanikija, prema riječima protojereja Božovića, podsjeća na hapšenje Hristovo. Na kraju je izrazio nadu da će episkop Joanikije i sveštenstvo biti pušteni na slobodu.

Pored Joanikija u pritvoru su bili i sveštenici Slobodan Jokić, Danilo Zirojević, Željko Rojević, Ostoja Knežević, Mirko Vukotić, Vasilije Brborić, Dragan Krušić i Nikola Marojević.

Пратите нас на

Коментари52

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније