Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J.

26. 07. 2024. 14:15 >> 14:17
Čitaj mi:

marinović pod lupom

SDT traži od Montefarma dokumentaciju o poslovanju

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) prije nekoliko dana su ušli u Montefarm tražeći dokumentaciju koja se odnosi na poslovanje bivšeg direktora Gorana Marinovića. Dokumentacija se, kako nam je nezvanično rečeno priprema i biće dostavljena na vrijeme Specijalnom državnom tužilaštvu.

 

Papiri koji interesuju SPO odnose se isključivo na period dok je na čelu Montefarma bio Marinović.

Preporuka DRI je da tužilac ispita postupanje menadžmenta za taj period i na osnovu toga je formiran predmet.

Revizijom pravilnosti za 2022. godinu utvrđeno je da “Montefarm” finansijske transakcije i poslovne aktivnosti nije u svim materijalnim aspektima uskladio sa Zakonom o upravljanju i unutrašnjim kontrolama u javnom sektoru, Zakonom o državnoj imovini, Zakonom o javnim nabavkama, Zakonom o obligacionim odnosima, te Uredbom o načinu vođenja evidencije pokretnih i nepokretnih stvari i o popisu stvari u državnoj svojini.

Iz nalaza DRI zaključeno je, između ostalog, da je Montefarm krajem 2022. godine preuzeo dug veledrogerije Medicalana u iznosu od 80.000 eura prema jednoj poslovnoj banci, iako u tom trenutku, prema dokumentaciji, nije imao nikakvih dugova prema toj privatnoj kompaniji.

DRI je u izvještaju navela da je ugovor o cesiji zaključen bez potpune, vjerodostojne finansijske dokumentacije, tj. da plaćanju cesijom treba da prethodi dužničko-povjerilački odnos.

Marinović je tada kazao da je ugovor o cesiji sa privatnom veledrogerijom zaključen isključivo da bi “očuvali likvidnost ustanove i rasporedili novac kojim raspolažu”, te da su dug privatnika preuzeli kako bi plaćali na rate robu koja je trebalo da bude isporučena u 2023. godini.

Trenutno je na čelu Montefarma Aleksandar Bogavac.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније