Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J.

26. 07. 2024. 10:01 >> 10:01
Čitaj mi:

apelacioni sud

Potvrđena odluka o izručenju Dragana Vidakovića Srbiji

Apelacioni sud je rješenjem od 18. jula, kao neosnovanu odbio žalbu branioca okrivljenog Dragana Vidakovića, državljanina Srbije i Bosne i Hercegovine, na rješenje Višeg suda u Podgorici od 6. marta, saopšteno je iz Apelacionog suda. Navode da je na taj način to rješenje postalo pravnosnažno.

Rješenjem Višeg suda, kako kažu, utvrđeno je da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje državljanina Vidakovića, po molbi Ministarstva pravde Srbije, u cilju vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

"Istim rješenjem dozvoljena je predaja predmeta (mobilnog telefona) za koje postoji osnovana sumnja da je predmet izvršenja krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz čl.138 Krivičnog zakonika Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Kazali su da je Apelacioni sud, odlučujući o žalbi, zaključio da je prvostepeni sud pravilno utvrdio sve odlučne činjenice i okolnosti, te na osnovu tako utvrđenog činjeničnog stanja donio pravilnu odluku da su u konkretnom slučaju ispunjeni uslovi za izručenje Vidakovića Srbiji.

"Ocijenjeno je da krivično djelo zbog kojeg se potražuje okrivljeni Vidaković nije političko krivično djelo, djelo povezano sa političkim krivičnim djelom, kao ni vojno krivično djelo u smislu Evropske konvencije o ekstradiciji i da nasuprot navodima žalbe, nema dokaza koji bi u konkretnom slučaju upućivali na zaključak da bi okrivljeni Vidaković u slučaju izručenja Republici Srbiji bio podrvrgnut mučenju, ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju u smislu člana 3 Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda", zaključuje se u saopštenju.

Kazali su da će rješenje Apelacionog sa bližim razlozima biti objavljeno na intrernet stranici tog suda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније