Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

P.R. [ Anadolija ]

03. 04. 2024. 16:52 >> 16:52
Čitaj mi:

ZAHAROVA TVRDI

"Francuska bi u aprilu mogla poslati do 1.500 vojnika u Ukrajinu"

Portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je danas da bi Francuska ovog mjeseca mogla poslati do 1.500 vojnika u Ukrajinu.

Govoreći na brifingu za novinare u Moskvi, Zaharova je rekla da je rukovodstvo francuske Legije stranaca formiralo početkom marta bataljonsku taktičku grupu sa namjerom da je pošalje u Ukrajinu.

"Stalno stižu novi obavještajni podaci o aktivnoj pripremi francuskog vojnog kontingenta za slanje u Ukrajinu. U tom cilju, komanda Legije stranaca početkom marta odobrila je sastav bataljonske taktičke grupe od oko 1.500 ljudi. Očekuje se da će ta grupa u aprilu biti dovedena u stanje pune borbene gotovosti za vazdušni transport u Ukrajinu", kazala je Zaharova.

U februaru je francuski predsjednik Emanuel Makron rekao da ne odbacuje ideju o slanju zapadnih snaga u ratom pogođenu Ukrajinu, što su njegovi saveznici kategorički odbacili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније