Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Mirjana Rovčanin [ RTCG ]

30. 04. 2024. 07:30 >> 07:30
Čitaj mi:

APEL RODITELJA

Župljani žele da zadrže nastavnicu u školi: Ljiljanu sva djeca zavoljela

Roditelji učenika Osnovne škole "Dušan Bojović“ u nikšićkoj Župi okupili su se ispred te obrazovne ustanove sa zahtjevom da se  nastavnica Ljiljana Marojević, mještanka Župe, koja 15 godina radi kao zamjena, izabere na raspisani konkurs za nastavnicu engleskog jezika u toj školi.

Nastavnica Ljiljana Marojević, tvrde roditelji učenika, zaslužuje da bude primljena na konkurs za nastavnika engleskog jezika.
 
Marojević petnaestak godina čeka stalno zaposlenje.

"Do sada je radila kao zamjena, djeca su je zavoljela, a znanjem i posvešćenošću zavrjeđuje da bude dio kolektiva škole u Župi" kazala je u ime roditelja Ivana Bojović.

Bojović je dodala da Marojević treba da bude zaposlena i to u stalnom radnom odnosu.

"Zaslužila je svo poštovanje roditelja i đaka. Čak je bila i primljena. Odradila je prvo polugodište ove školske godine, ali, nažalost, taj ugovor nije nastavljen iz nekih nama nepoznatih razloga“, istakla je Bojović.
 
Podršku roditeljima i nastavnici Marojević dao je i Savjet mjesne zajednice Župa.

Predsjednik Savjeta Dragoljub Radulović kaže da se zalažu da mještani Župe ostanu da rade u svom kraju.

„Svima su nam puna usta da treba da sačuvamo seocka područja i da otvaramo radna mjesta i da tu živimo i bitišemo. Evo prilike da mještanka Župe u svom mjestu zasnuje stalni radni odnos. Evo prilike i Ministarstvu prosvjete da olakšamo da neplaća prevoz. Želimo da u našem mjestu rade naši ljudi. Ovo mjesto jedino na taj način može opstati. Ovo je apel Ministarstvu prosvjete. Sve drugo bi bilo pogrešno“, rekao je Radulović.

Roditelji tvrde da neće odustati od podrške nastavnici Marojević.

Direktorica škole "Dušan Bojović“ Ljiljana Papić odgovorila je na pitanja novinara da je konkurs raspisan po nalogu resornog Ministarstva.

U skladu sa zakonom pravo učešća imaju sve osobe koje zadovoljavaju uslove predviđene konkursom. 
 
Papić kaže i da roditelji imaju pravo da izraze svoj stav, ali da se pitanja koja su pokrenuli rješavaju isključivo u okviru nadležnih institucija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније