Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J. [ Klix.ba ]

29. 04. 2024. 22:56 >> 23:04
7

dodik

"Spajićeva odluka da Crna Gora podrži rezoluciju o Srebrenici katastrofalna"

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik reagovao je povodom potvrde premijera Crne Gore Milojka Spajića da će ova država podržati rezoluciju o genocidu u Srebrenici, kada bude na glasanju u UN-u, ali da je neće kosponzorisati.

"Najava crnogorskog premijera da će podržati rezoluciju o Srebrenici je moralno, politički i istorijski katastrofalna. Ako nisu vodili računa o stigmi koja se ovom rezolucijom nameće cijelom srpskom narodu, mogli su se bar zapitati kako će se osjećati blizu 40 posto državljana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi", kazao je on.

Takođe, Dodik je iznio tvrdnju da je nova vlada, poput dugogodišnje Đukanovićeve, antisrpska.

"Milo Đukanović je poražen na izborima, ali politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori je, nažalost, pobijedila. To je večeras potvrdio i premijer Spajić", rekao je Dodik.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније