Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 08. 2014. 20:16 >> 20:16

HUMANITARNI RAZLOZI

Premijer Donjecke Republike traži primirje

Premijer samoproklamovane Donjecke republike, Aleksandar Zaharčenko, zatražio je danas primirje iz humanitarnih razloga, nakon što je priznao da su snage ukrajinske vlade opkolile glavno uporište proruskih snaga, Donjeck.

Zaharčenko je pozvao na prekid vatre kako bi se spriječilo da Donjeck „postane novi Staljingrad", ali se takođe zakleo da će se boriti do kraja ako takav predlog bude odbačen, prenosi AFP.

On je rekao da su proruske snage spremne na primirje da bi se izbjegla sve veća humanitarna katastrofa.

"Mi se nadamo da će međunarodna zajednica uticati na krvožednu vladu u Kijevu", citirala je agencija RIA Novosti riječi Zaharčenka.

Ukrajinska armija jutros je osvojila grad Krasni Luč u Luganskoj oblasti, poslije čega su se Donjeck i Gorlovka našli u potpunoj opsadi, kazali su ranije danas proruski aktivisti u toj oblasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније