Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Tanjug ]

08. 07. 2024. 13:53 >> 13:53
Čitaj mi:

miletić

"Makron će teško formirati vladu"

Analitičar Ivan Miletić izjavio je danas da je nakon drugog kruga vanrednih parlamentarnih izbora u Francuskoj najveće iznenađenje to što niko nema većinu i istakao da se to dešava prvi put u istoriji Francuske. 

Naglasio je i da predsjednika Emanuela Makrona čeka vrlo izazovan period, jer će imati problem da formira novu vladu.

Miletić je za Tanjug rekao da Makron ne može da raspiše nove izbore ukoliko ne uspije da formira novu vladu, jer po francuskom Ustavu to ne može da se uradi godinu dana nakon izbora.

"Najvjerovatnije ćemo za godinu, godinu i po dana imati nove izbore neposredno pred izbore u Njemačkoj, jer je ovakva situacija neodrživa, prvi put u istoriji Francuske i nešto što nije ni predviđeno da se desi", ocijenio je analitičar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније