Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

03. 10. 2024. 15:36 >> 15:36

JAKŠIĆ STOJANOVIĆ - MASKE

Francuska evropska škola važan most između dva naroda

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i ambasadorka Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske, posjetile su danas Francusku evropsku školu u Podgorici (EFEP). Ova posjeta je bila prilika za razgovor o značaju te škole, kao međunarodne obrazovne institucije koja pruža obrazovanje djeci svih nacionalnosti.

U ministarstvu prosvjete ističu da Francuska evropska škola u Podgorici, kao dio mreže AEFE, omogućava učenicima uzrasta od 2,5 do 18 godina da usvoje kvalitetno obrazovanje koje je u skladu sa francuskim obrazovnim standardima.

Jakšić Stojanović, istakla je da Francuska evropska škola igra ključnu ulogu u obrazovanju mladih ljudi u Crnoj Gori.

Njeno postojanje je simbol naše posvećenosti međunarodnom obrazovanju i kulturnoj razmjeni. Napomenula je važnost učenja francuskog jezika, koji se smatra jednim od najvažnijih jezika u međunarodnoj komunikaciji i kulturi.

Ministarka je ukazala na to da učenici koji završavaju ovu školu imaju značajne šanse za upis na prestižne univerzitete, što je ključno za njihovu profesionalnu karijeru.

Ambasadorka Maske je dodala da učenje francuskog jezika predstavlja značajan iskorak za mlade u Crnoj Gori.

"Vjerujemo da će Francuska evropska škola u Podgorici nastaviti da inspiriše učenike i pruža im alate potrebne za uspjeh u budućnosti", kazala je ambasadorka.

Ona je naglasila da ova škola ne samo da pruža obrazovanje, već i promoviše kulturnu razmjenu između Francuske i Crne Gore.

"Ova škola je važan most između dva naroda", poručila je Maske.

Ova posjeta dodatno je osnažila saradnju između Crne Gore i Francuske u oblasti obrazovanja i kulture, s ciljem unapređenja kvaliteta obrazovanja i učenja stranih jezika u Crnoj Gori.

U prisustvu Ministarke direktorica škole, Marjolaine Nadal, je potpisala Memorandum o pristupanju Cleanup Montenegro mreži sa predstavnicom CUMNE, Vanjom Cicmil.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније