Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

04. 07. 2024. 17:15 >> 17:15

NAPAD NA VOJNE BAZE

Hezbolah saopštio da je ispalio više od 200 raketa na Izrael

Libanski Hezbolah saopštio je danas da je ispalio više od 200 raketa na nekoliko vojnih baza u Izraelu u odgovoru na jučerašnji udar u kojem je ubijen jedan od njegovih komandanata.

Današnji napad te proiranske ekstremističke organizacije je jedan od najvećih u višemjesečnim sukobima duž libansko - izraelske granice, dok napetost ključa u proteklim nedjeljama, navodi Asošiejted pres.

Izraelska vojska nije odmah komentarisala napad, a u srijedu je potvrdila da je likvidirala Muhameda Nameha Nasera koji je predvodio jednu od tri regionalne divizije u južnom Libanu.

Nekoliko sati kasnije Hezbolah je ispalio desetine raketa tipa "kaćuša" i "falak" sa teškim bojevim glavama na sjever Izraela i okupiranu Golansku visoravan. Raketiranje je danas nastavljeno.

SAD i Francuska pokušavaju da spriječe da sukobi prerastu u sveopšti rat koji bi mogao da se proširi na arapski svijet.

U današnjem saopštenju šiitskog Hezbolaha je precizirano da je gađano pet pozicija raketama raznih vrsta, prenio je Frans pres.

Kasnije je Hezbolah još saopštio da je ispalio i nekoliko eksplozivnih dronova na osam izraelskih pozicija u nastavku odgovora na napad i ubistvo jednog od njegovih komandanata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније