Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

04. 07. 2024. 12:16 >> 14:34
Čitaj mi:

ODGOVOR NA JUČERAŠNJI UDAR

Hezbolah ispalio više od 200 raketa na Izrael

Libanski Hezbolah saopštio je danas da je ispalio više od 200 raketa na nekoliko vojnih baza u Izraelu u odgovoru na jučerašnji udar u kojem je ubijen jedan od njegovih komandanata.

Današnji napad te proiranske ekstremističke organizacije je jedan od najvećih u višemjesečnim sukobima duž libansko - izraelske granice, dok napetost ključa u proteklim nedjeljama, navodi Asošiejted pres.

Izraelska vojska nije odmah komentarisala napad, a u srijedu je potvrdila da je likvidirala Muhameda Nameha Nasera koji je predvodio jednu od tri regionalne divizije u južnom Libanu.

Nekoliko sati kasnije Hezbolah je ispalio desetine raketa tipa "kaćuša" i "falak" sa teškim bojevim glavama na sjever Izraela i okupiranu Golansku visoravan. Raketiranje je danas nastavljeno.

SAD i Francuska pokušavaju da spriječe da sukobi prerastu u sveopšti rat koji bi mogao da se proširi na arapski svijet.

U današnjem saopštenju šiitskog Hezbolaha je precizirano da je gađano pet pozicija raketama raznih vrsta, prenio je Frans pres.

Kasnije je Hezbolah još saopštio da je ispalio i nekoliko eksplozivnih dronova na osam izraelskih pozicija u nastavku odgovora na napad i ubistvo jednog od njegovih komandanata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније