Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ N1/Bera ]

30. 06. 2024. 15:59 >> 15:59

srušio se most

Obilne padavine izazvale klizište u Švajcarskoj: Četiri osobe poginule

U poplavama i klizištima u Švajcarskoj i sjevernoj Italiji izazvanim snažnim olujama poginulo najmanje četvoro ljudi, saopštili su danas tamošnji zvaničnici.

Tijela troje osoba su danas izvučena nakon klizišta u dolini Mađa u švajcarskom kantonu Tićino. Kampovi duž rijeke Mađa su evakuisani, a dio malog drumskog mosta Visleto se srušio. Jedna osoba je nestala u obližnjoj dolini Lavizara.

Dalje na sjever, rijeka Rona izlila se iz svojih obala u nekoliko oblasti kantona Vale i poplavila auto-put i železničku prugu.

Policija je saopštila da je u dolinama južno od Rone padala posebno jaka kiša, a tijelo čovjeka čiji je partner prijavio njegov nestanak pronađeno je danas u hotelu u alpskom ljetovalištu Sas-Grund.

Još jedan muškarac se vodi kao nestao od subote uveče u oblasti Bin, u gornjoj dolini Rone u blizini italijanske granice, saopštila je policija.

Poplave, grmljavine i klizišta takođe su pogodili različite regione na sjeveru Italije. Vatrogasci su saopštili da su izveli oko 80 spasilačkih operacija, evakuišući desetine ljudi u sjevernom regionu Pijemonta.

Između Montanara i San Benjo Kanavezea, dvije odrasle osobe i tromjesečna djevojčica spašeni su nakon što su pronađeni zaglavljeni u automobilu, rekli su vatrogasci. Nekoliko sela je izolovano zbog izlivanja potoka, oluja i klizišta u regionu Vale D’Aosta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније