Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

04. 05. 2024. 21:24 >> 21:55
Čitaj mi:

Izraelski zvaničnik

Hamas blokira svaki sporazum o primirju

Visoki izraelski zvaničnik rekao je danas da palestinski Hamas "blokira svaku mogućnost za sporazum o primirju" insistirajući na tome da se potpuno prekine rat u pojasu Gaze, tokom pregovora u Kairu, u prisustvu međunarodnih posrednika.

"Informacije prema kojim je Izrael prihvatio da okonča rat, u okviru sporazuma o razmjeni zatvorenika, ili da će Izrael dozvoliti da se posredovanjem garantuje da će se rat zaustaviti su - netačne. Do sada Hamas nije odustao od svog zahtjeva za okončanje rata i tako blokira mogućnosti postizanja sporazuma o primirju", rekao je za Frans pres taj zvaničnik, koji nije želio da mu se navede ime.

Zvaničnik Hamasa je pak rekao za Frans pres da u današnjim pregovorima u Kairu, uz učešće posrednika (Egipat, Katar, SAD) nije bilo nikakvog napretka.

On je dodao da su današnji pregovori završeni i da će se održati nova runda sjutra.

Izraelski zvaničnik prenio je za tamošnje medije da Tel Aviv neće pristati na okončanje rata u Pojasu Gaze, niti će dozvoliti posrednicima u pregovorima da garantuju da će do toga doći.

Zvaničnik je, piše Tajms ov Izrael, tako demantovao navode prema kojima je Izrael pristao na sporazum o primirju o oslobađanju talaca koji podrazumijeva i okončanje rata u Pojasu Gaze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније