Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ RTS ]

29. 04. 2024. 07:06 >> 07:07
Čitaj mi:

sukob izraela i hamasa

Halevi odobrio planove za nastavak rata u Gazi, Abas strahuje od deportacije

Sukob Izraela i Hamasa – 206. dan. Načelnik Generalštaba izraelske vojske Herci Halevi odobrio je planove za nastavak rata u Gazi. Palestinski predsjednik Mahmud Abas upozorio je da će izraelska vojska započeti kopnenu ofanzivu na grad Rafu u narednih nekoliko dana. Strahuje od deportacije Palestinaca sa Zapadne obale u Jordan. Šef UNRVA Filipe Lazarini izjavio je da je u Pojasu Gaze za šest mjeseci ubijeno više djece nego u svim svjetskim konfliktima u posljednje četiri godine.

Izraelska vojska spremna je da evakuiše palestinske civile iz Rafe i da napadne uporišta Hamasa u tom gradu, izjavio je izraelski bezbjednosni zvaničnik.

Predsjednik Palestine Mahmud Abas upozorava da su SAD jedina zemlja koja može da spriječi izraelski napad na Rafu.

Abas strahuje da Izrael planira da deportuje Palestince sa Zapadne obale u Jordan, nakon što se završi rat u Gazi.

Reagovao je portparol Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džon Kirbi koji je poručio da je Izrael pristao da sasluša mišljenje i zabrinutosti SAD prije nego što pokrene invaziju na Rafu, grad u kome se trenutno nalazi oko 1,45 miliona ljudi, od kojih je većina prethodno bila raseljena iz drugih djelova enklave.

Za to vrijeme, načelnik Generalštaba izraelske vojske Herci Halevi odobrio je planove za nastavak rata u Gazi, na sastanku sa šefom Južne komande majorom Jaronom Finkelmanom.

Šef UNRVA Filipe Lazarini izjavio je da je u Pojasu Gaze za šest mjeseci ubijeno više djece nego u svim svjetskim konfliktima u posljednje četiri godine ukupno.

Najmanje 34.454 Palestinca su ubijena, a njih 77.575 povrijeđeno u izraelskoj ofanzivi na Gazu od 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi.

Na Zapadnoj obali IDF je nastavio racije i hapšenja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније