Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

14. 05. 2024. 09:01 >> 09:01
Čitaj mi:

SAD

Izrael razmjestio vojnike nadomak Rafe, ofanziva na taj grad bi bila velika greška

Sjedinjene Američke Države (SAD) su procijenile da je Izrael nadomak Rafe, najjužnijeg grada u Pojasu Gaze, razmjestio vojnike u broju "dovoljnom da pokrene punu ofanzivu", ali visoki američki zvaničnici nijesu sigurni da li je odluka o tome donijeta, rekla su Si-En-Enu (CNN) dvojica zvaničnika američke administracije.

Bijela kuća vjeruje da bi izraelska kopnena ofanziva na Rafu bila velika greška i hitno radi na uspostavljanju prekida vatre, izjavio je u ponedjeljak savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD Džejk Saliven.

U izvještaju CNN se navodi da administracija Džozefa Bajdena nije sigurna da li je Izrael donio odluku o napadu na Rafu, poslije upozorenja američkog predsjednika prošle nedjelje da će takav potez podstaći SAD da mu zaustavi dodatne isporuke oružja.

Izrael je naredio evakuaciju stanovnika iz nekih djelova tog grada koji izraelska vojska označava posljednjim velikim uporištem Hamasa u Gazi.

Procjenjuje se da je iz Rafe otišlo više od 350.000 ljudi, ali su stotine hiljada ostale u tom gradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније