Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Nena Drašković [ Radio Crne Gore ]

14. 05. 2024. 13:22 >> 14:01
6

TEA GORJANC PRELEVIĆ

"Na Vladi Spajića da ne poklekne pod pritiscima, već da glasa za Rezoluciju"

Na Vladi premijera Milojka Spajića je da pokaže da ima integritet da ne poklekne pod pritiscima, već da glasa za Rezoluciju o Srebrenici, jer u njoj ne piše ništa što crnogorska Skupština već nije usvojila, saopštila je Tea Gorjanc Prelević iz Akcije za ljudska prava (HRA).

Podsjetila je i da je 109 nevladinih organizacija i preko 400 građana od premijera tražilo da Crna Gora kosponzoriše Rezoluciju. Gorjanc Prelević napominje i da bi neusvajanje Rezolucije nanijelo ozbiljnu štetu Crnoj Gori.

“Srpske političke partije u Crnoj Gori zastupaju politiku predsjednika Srbije i predsjednika Republike Srpske koja negira genocid u Srebrenici zbog političkog, populističkog profita. Ta politika nije utemeljena u činjenicama, ona ne promoviše ljudska prava, ne želi pomirenje, ne može Crnu Goru da uvede u EU, može samo da je obruka”, kaže Gorjanc Prelević.

Na vladi premijera Spajića je, kako smatra ona, da na toj crvenoj liniji pokaže da ima integritet.

“Oni bi morali da se okanu pristupa “Dobro jutro čaršijo na sve četiri strane”, da ne popuste pod takvim pritiskom i da svakako glasaju za rezoluciju u kojoj ne piše baš ništa što crnogorska Skupština već nije usvojila. Svako drugo postupanje bi Crnoj Gori nanijelo ozbiljnu štetu na svakom polju”, kazala je ona..

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније