Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ A.B. ]

20. 05. 2023. 22:11 >> 22:11
1

AMERIČKA SVEMIRSKA AGENCIJA NASA

Veliki asteroid prolazi pored Zemlje sjutra

Asteroid po imenu 2023 JK sjutra će proletjeti pored Zemlje, promašivši našu planetu za nešto više od 1,6 miliona kilometara.

Prema američkoj svemirskoj agenciji NASA, 2023 JK je otprilike veličine komercijalnog aviona. Asteroid JD4 – koji je otprilike iste veličine kao 2023 JK – takođe će proći sjutra, promašivši Zemlju za skoro dvostruku udaljenost.

NASA predviđa naporan vikend u svemiru – još tri asteroida će proći blizu Zemlje: Plavi mermer veličine autobusa, JL2 veličine aviona 2023 i HG11 – samo sedam metara u prečniku – koji će se približiti na 4,5 miliona kilometara.

Prolazak JK 2023 može biti veoma opasan u poređenju sa drugim plutajućim stijenama, ali čovječanstvo ne bi trebalo da mijenja svoje planove za vikend.

Poređenja radi, Mjesec je 380.000 kilometara od Zemlje, a u rijetkim prilikama da asteroidi udare na našu planetu, obično se ne dešava mnogo.

Otprilike jednom godišnje, asteroid veličine automobila udari u Zemljinu atmosferu, stvori impresivnu vatrenu loptu i izgori prije nego što stigne na površinu“, objavila je NASA.

Međutim, prije oko 65 miliona godina, asteroid veličine planine je zbrisao dinosauruse i većinu ostatka života na Zemlji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније