Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V./N1 ]

14. 06. 2022. 23:30 >> 23:26

ŠKOTSKA PREMIJERKA

Počeli kampanju za novi referendum o nezavisnosti

Škotska premijerka Nikola Stardžon započela je kampanju za održavanje novog, drugog referenduma o nezavisnosti, navodeći da bi Škotska ekonomski profitirala od izlaska iz Velike Britanije. Stardžon, liderka Škotske nacionalne partije, rekla je da je sada „pravo vrijeme“ da se ponovo razmotri izlazak Škotske iz Velike Britanije, a kao jedan od razloga navela je i britanskog premijera Borisa Džonsona.

"Poslije svega što se dogodilo, posle Bregzita, kovida, Borisa Džonsona, vrijeme je da se postavi drugačija i bolja vizija“, rekla je Stardžon.

Na prvom referendumu, 2014. godine, većina Škota nije podržala nezavisnost, pošto se za ostanak u Velikoj Britaniji opredijelilo 55 odsto birača, a za odvajanje 45 odsto.

Stardžon je rekla da želi novo izjašnjavanje o nezavisnosti prije kraja 2023. godine, ali to mora da odobri britanski premijer Džonson koji se oštro protivi novom referendumu i navodi da je to pitanje riješeno 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније