Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (Slobodna Evropa) ]

01. 02. 2022. 23:35 >> 23:41

GVINEJA BISAO

Predsjednik tvrdi da državni udar nije uspio

Predsjednik Gvineje Bisau Umaro Embalo u utorak je rekao da vlada drži situaciju pod kontrolom, u nestabilnoj zapadnoafričkoj zemlji nakon pokušaja državnog udara u kojem je, kako tvrdi, ubijeno ili povrijeđeno mnogo ljudi, piše AFP. Gvineja Bisau, sklona državnim udarima, bori se s reputacijom zbog korupcije i krijumčarenja droge, a predsjednik je na to aludirao ne imenujući pučiste.

"Napadači su mogli razgovarati sa mnom prije ovih krvavih događaja koji su ozbiljno povrijedili mnoge i odnijeli živote", rekao je Embalo novinarima. 

U utorak popodne, teško naoružani muškarci opkolili su vladine zgrade, gdje su Embalo i premijer Nuno Gomes Nabiam, kako se vjeruje, prisustvovali sastanku vlade.

Ljudi su viđeni kako bježe iz područja na rubu glavnog grada Bissaua, u blizini aerodroma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније