Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.Б.

02. 12. 2023. 15:37 >> 15:51
4

LIDER DNP

Knežević pita SDT: Zašto nisam saslušan u izviđaju o državnom udaru?

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević pitao je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) zašto nije saslušan kao oštećeni ako je u toku izviđaj u predmetu "državni udar".

Podsjetimo, državni tužilac Vukas Radonjić u novembru je kazao da je u SDT-u ranije formiran krivični predmet, radi utvrđivanja osnova sumnje da li su službena i druga lica, postupanjem u predmetu “državni udar“, učinila krivično djelo.

Knežević je rekao da objavljivanje telefonskih prepiski bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Mednice sa, kako je kazao, dojučerašnjim heroinama crnogorskog pravosuđa samo završna faza “raspada sudskih institucija”.

On je rekao da ima potrebu da se obrati glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i njegovim kolegama iz SDT-a koji, prema riječima Kneževića, na sve to samo komentarišu da je formiran predmet.

Knežević je kazao da to nije dovoljno za njega koji je, kako tvrdi, odslužio montiranu robiju od četiri mjeseca, neustavno stavljanje u zatvor od dva mjeseca, montirani kućni pritvor od četiri mjeseca i montiranu prvostepenu presudu od pet godina.

“Tražim od SDT- a da mi objasni, ako su formirani predmeti povodom namjere Milovića i Zvicera da kupe presudu na Apelacionom sudu, povodom prepiske Medenice i Suzane Mugoše kako dogovaraju odbijanje dokaza u takozvanom državnom udaru, kao i povodom prepiske Medenice i Željke Jovović i njihove proslave još jedne presude meni, zašto nijesam saslušan kao oštećeni” , rekao je Knežević.

On je Novovića pitao da li je po službenoj dužnosti podigao Naredbu o istrazi protiv Medenice, Mugoše, Željke Jovović, Jelene Perović, Milenke Seke Žižić, Rada Ćetkovića, Vesne Simović- Zvicer, Stojanke Radović, Petra Lazovića, Ljuba Milovića.

“I ostalih iz OKG koji su kroz zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem trgovali s ljudskim sudbinama uključujući i moju?”, dodao je Knežević.

On je Novovića pitao da li je to dovoljno dokaza da odustane od, kako je naveo, sramne optužnice Milovoja Katnića i njegovog pritvorenog zamjenika Saše Čađenovića.

“Ili će svi Vaši komentari biti da su predmeti formirani?”, pitao je Knežević.

On je pozvao kandidata za vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića da se javno oglasi i saopšti svoj stav o, kako je naveo, monstruoznim zločinima crnogorskog pravosuđa počinjenih nad njim.

Knežević je Markovića pitao da li smatra da treba odbaciti Katnićevu optužnicu i njega procesuirati zbog dokazane zloupotrebe službenog položaja.

“I ne samo njega, već i Suzanu Mugošu i druge članove OKG-a. Pošto pretpostavljam kakav može biti odgovor, i Vi treba da pretpostavite kakvi će biti moji institucionalni odgovori na progon i hajku kroz koju sam prošao zajedno sa svojom porodicom”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније