Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 01. 2015. 21:00 >> 22:01
7

DPS - "IZBOR"

Dogovorena vlast u Herceg Novom

U Herceg Novom večeras je postignut dogovor o koalicionoj vlasti između DPS-a i građanske liste "Izbor", a uskoro će biti potpisan i koalicioni sporazum.

Za četvrtak je najavljen nastavak konstitutivne sjednice koja je počela 12. januara. Na sjednici će biti izabran i predsjednik Skupštine, a to će biti Andrija Radman iz DPS-a. Ranije je dogovoreno da predsjednik Opštine bude Nikola Nikša Gojković iz "Izbora".

"Mislim da smo u ovom trenutku postigli maksimum i da ćemo poslije ovoga svi raditi za dobrobit Novoga. Poručujem svima koji sumnjaju u našu iskrenost da je eliminišu i da nam se pridruže da krenemo naprijed i da Herceg Novi izađe iz stanja u kome je sada. Mislim da treba da opravdamo povjerenje i kod naših birača i kod građana Herceg Novog i da već, koliko sutra, počnemo da radimo", poručio je Gojković nakon pregovora.

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović ocijenio je da će nakon današnjih dogovora potpisivanje sporazuma biti samo formalnost koja će biti brzo završena.

"Postigli smo punu saglasnost za sva razvojna pitanja Herceg Novog i možemo objaviti da smo postigli saglasnost za buduću koaliciju da smo se dogovorili da nastavak sjednice skupštine bude najkasnije do kraja iduće sedmice, do četvrtka, da na toj sjednici izaberemo predsjednika skupštine i predsjednika opštine", kazao je Marović nakon sastanka.

Dva umjesto pet potpredsjednika

Marović kaže da je posebno zadovoljan što je, kako je rekao, poslije 15 godina DPS i voljom građana i uspješnim razgovorima sa "Izborom" u poziciji da bude jedna od odlučujućih političkih snaga u Herceg Novom. "To će se osjetiti u boljitku života svakog građanina", poručio je Marović.

Marović je saopštio i da je postignut dogovor da u Herceg Novom budu dva potpredsjednika, umjesto dosadašnjih pet.

"U koalicionom sporazumu dominatno će biti afirmisane stručnost i kvalifikovanost ljudi, posvećenost poslu, transparenstnost u procesu rada, a politička pripadnost neće biti dominantno opredeljenje. To ćemo prepustiti ljudima koji će voditi opštinu, predstavnicima DPS-a i "Izbora", da vode računa da se ti principi i načela do kraja afirmišu i da to na neki način ostane u granicama odnosa koje su odredili građani na ovim izborima", saopštio je Marović.

Sva tri mjeseca program na provjeri

Funkcioner DPS-a Branimir Gvozdenović saopštio je da je zajedničkom zaključkom predviđeno da će svaka tri mjeseca grupa koju će činiti predstavnici Vlade i opštine analizirati napredak u odnosu na dogovoreni program.

“Imaće jako puno posla, kako u dijelu infrastrukture koji smatramo da zajednički treba aktivno da radimo, ubrzanje postojećih projekata koji su već aktivni i vraćanje jednog starog turističkog sjaja koji Herceg Novi zaslužuje”, kazao je Gvozdenović.
Četiri ključne tačke sporazuma su projekat Instituta, Brodogradilišta Bijela, Meljina i projekti koji su vezani za visokokvalitetni turizam, kao i Vektra Boka.

“Cilj nam je da se izgrade novi hoteli, da se revitalizuju postojeći , da Brodogradilište u Bijeloj postane vrhunski servis za remont jahti i megajahti na prostoru Bokokotorskog zaliva i mnogo šire, Institut da zadrži svoju zdravstvenu unaprijeđenu funkciju, kao i slična stvar za projekat Meljine”, naveo je Gvozdenović.

U pregovarčkom timu DPS-a, partije koja je osvojila 13 odborničkih madata bili su Svetozar Marović, Branimir Gvozdenović i Branko Čavor.

U timu "Izbora" koji ima devet odbornika su Dušan Radović Krušo, Nikša Gojković, Mladen Ivanović, Mišo Škobalj, Tamara Vujović i Špiro Vuković.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније