Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

28. 06. 2024. 12:35 >> 12:37
Čitaj mi:

PREDLOG KALUĐEROVIĆ I BOŽOVIĆ

SNP podnio amandmane na rezoluciju o Jasenovcu

Poslanici Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP), Slađana Kaluđerović i Bogdan Božović podnijeli su amandmane na Rezoluciju o Jasenovcu.

Naime, predloženim amandmanima se naglašava sistemski karakter stradanja Srba, Jevreja, Roma i drugih naroda u NDH, na način što se osuđuje genocid koji se dogodio u Jasenovcu, ali i u svim drugim stratištima u NDH.

"Imajući u vidu masovna stradanja koja su se dogodila u NDH, u periodu od 1941. godine do 1945. godine, cijenimo da se predložena rezolucija ne treba ograničiti samo na Jasenovac, već da Jasenovac treba biti istaknut kao simbol svih stradanja koje je sprovodila NDH", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније