Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

03. 06. 2024. 09:52 >> 11:45
1

Ibrahimović sa Bilčikom

"Partije da sarađuju da bi Crna Gora što prije bila spremna za članstvo u EU"

Bošnjačka stranka, kao članica EPP, jedan je od važnih mostova saradnje Crne Gore sa EU institucijama, poručio je poslanik u Evropskom parlamentu i predsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Vladimir Bilčik. On se u Podgorici sastao sa predsjednikom Bošnjačke stranke Ervinom Ibrahimovićem i članom Predsjedništva i sekretarem za međunarodne odnose Bošnjačke stranke Admirom Šahmanovićem.

Kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke, oni su razgovarali o aktuelnim političkim temama sa posebnim fokusom na proces evropskih integracija Crne Gore, dinamiku sprovođenja reforimi i predstojeći Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 (IBAR).

Ibrahimović je istakao da evropske integtacije i sa njima povezane reforme imaju snažnu podršku Bošnjačke stranke kojoj je ulazak Crne Gore u Evropsku uniju jedan od najvažnijih programakih ciljeva. Istakao je da je Bošnjačka stranka uvijek imala konstruktivan pristup kada su u pitanju EU integracije i potvrdio da će tako biti i ubuduće.

Prema njihovim riječima, Bilčik je istakao da je i za Crnu Goru i za EU važna dinamika reformi i eurooptimizam u Crnoj Gori.

"Ibrahimović i Bilčik saglasili su se da Crna Gora mora iskoristiti snažnu podršku građana EU integracijama te da je u tom kontekstu veoma važno da sve političke partije sarađuju kako bi Crna Gora što prije bila spremna za punopravno članstvo u EU", zaključili su iz Bošnjačke stranke.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније