Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

12. 12. 2023. 13:53 >> 14:54
Čitaj mi:

PREMIJER CRNE GORE

Spajić: "Siva" lista bi usporila naš put ka EU, ispunićemo sve zahtjeve

Premijer Milojko Spajić oglasio se nakon što je Skupština sinoć usvojila Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, kao i izmjene i dopune Krivičnog zakonika.

Vlada je nedavno utvrdila izmjene tog zakona i Krivičnog zakonika nakon što je Spajić upozorio da će Crna Gora, ako dospije na “sivu” listu Radne grupe za finansijsku akciju (FATF), imati probleme sa zaduživanjem, saradnjom sa međunarodnim finansijskim institucijama, poslovanjem sa inostranim kompanijama, ali i sa političkim ugledom.

"Prvi koraci su napravljeni. Ekspresnom reakcijom Vlade predloženi su Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma i dopune Krivičnog zakonika, koje je parlament odmah usvojio.⁣ ⁣Lično ću prisustvovati sjednici Manivala u Strazburu, kako bi napravili dodatan napor i izbjegli 'sivu' listu koja bi nam ugrozila reputaciju i usporila nas na EU putu.⁣ Već smo pokazali spremnost da ispunimo sve zahtjeve", napisao je Spajić na društvenoj mreži Iks.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније