Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

23. 01. 2023. 17:36 >> 18:03

DEMOKRATSKA NARODNA PARTIJA

Vukićević ponovo potpredsjednica Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope

Potpredsjednica Demokratske narodne partije Crne Gore, i poslanica Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Maja Vukićević ponovo je izabrana na funkciju potpredsjednice Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, navodi se u saopštenju DNP-a.

Kako se u saopštenju navodi, "Vukićević je na ovu visoku funkciju reizabrana na početku današnjeg januarskog zasijedanja, što potvrđuje agilnost u njenom radu u okviru rada Parlamentarne Skupštine SE i nastojanja na afirmisanju evropskih vrijednosti PSSE".

"Potpredsjednici se, inače, biraju nakon prispjelog predloga, pri čemu bilo koji poslanik PS može uložiti prigovor oko izbora bilo kojeg kandidata, ali ove godine prigovora na ukupnu listu nije bilo, te su svi kandidati izabrani na pomenutu funkciju", navodi se u saopštenju.

Kako iz DNP-a ističu, tokom protekle godine, i to u više navrata, Vukićević je uspješno predsjedavala sjednicama Parlamentarne Skupštine, a kako su naveli,  očekuje se da će predsjedavati i tokom tekućeg zasijedanja, pri čemu potpredsjednici predsjedavaju po redosledu, utvrđenom po starosnom osnovu.

"Kao poseban znak priznanja za Maju Vukićević je i da je za šeficu crnogorske delegacije u PSSE izabrana još u januaru 2021. godine. Danas je za predsjednika Parlamentarne Skupštine ponovo izabran Holanđanin Tini Koks, uz ubjedljivu većinu glasova u odnosu na svog protivkandidata iz ukrajinske delegacije", zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније