Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

23. 01. 2023. 12:52 >> 14:45
18

ABAZOVIĆ PORUČIO

Najvažnije da Đukanović više ne bude predsjednik države

Za Crnu Goru je najvažnije da dobije novog predsjednika i da to ne bude Milo Đukanović, kazao je premijer Dritan Abazović. Nije saopštio da li će GP URA imati svog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

"Građanski pokret URA još nije zauzeo zvaničan stav povodom predsjedničkih izbora, vidjećemo ko će biti kandidati", kazao je Abazović.

Abazović je odgovarajući na pitanja novinara u Podgorici, ponovo pozvao poslanike za izaberu četiri sudije Ustavnog suda.

“Nadam se da sada od ovih 26 kadidata, postojaće dogovor da se četvoro izaberu za sudije Ustavnog suda”, poručio je Abazović.

Ako se to ne desi treba, kako kaže, jasno kazati kome nije u iteresu da se popuni Ustavni sud.

On je saopštio da ne osjeća odgovornost povodom kritika iz Brisela. Vlada je, kaže on, završila sve svoje obaveze, a da nije srušena bilo bi kako dodaje i više rezultata na EU putu.

“Sve je urađeno osim onoga što je trebalo da bude urađeno u parlamentu”, naveo je Abazović.

Izbor ustavnih sudija, kazao je, je ključ da se otvore svi drugi procesi. Apelovao je na poslanike da što prije izaberu sudije Ustavnog suda.  

"Na taj način bi riještili problem koji predstavlja prepreku na evropskom putu", ukazao je Abazović. 

Abazović je saopštio da je vlada u tehničkom mandatu radila mogo bolje od vlade dok je bila u regularnom mandatu.

Govoreći o položaju novinara, on je kazao da je potrebno riješiti napade na novinare i imovinu medija, a posebno ubistvo novinara.

Predložene izmjene zakona o tužilaštvu, po kojim bi Maja Jovanović ostala v.d. vrhovnog tužioca do izbora VDT u punom mandatu, premijer kaže da Vlada ne može da ignoriše zahtjev Tužilačkog savjeta. 

"Ne mogu se osporiti dobri rezultati tužilaštva, u vremenu kada je na njegovom čelu tandem Maja Jovanović-Vladimir Novović", tvrdi Abazović. 

Odluka je, kazao je, sada u rukama poslanika, ističući da će vlada tražiti vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj bi se odlučivao o ponuđenim zakonskim izmjenama. 

Premijer kaže da u zdravlju i veselju čeka nastavak realizacije projekata, ističući da za građane Crne Gore slijede dobre vijesti. 

"Da nastavimo izgradnju auto-puta, Jadransko-jonska magistrala i Aerodromi Crne Gore. To su stvari od strateškog značaja. Crna Gora će u narednih pet godina na sjeveru i jugu imati više od šest hotela sa pet zvjezdica i to je nešto što je presudno da produžimo sezonu", naveo je Abazović. 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније