Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Mina ]

29. 04. 2024. 14:39 >> 14:39
4
Čitaj mi:

predsjednik države

Milatović: Država mora obezbjediti bezbjedan ambijent za rad novinara

Donosioci odluka u Crnoj Gori moraju stvoriti bezbjedan ambijent, u kom će zaposleni u medijima bez pritiska obavljati posao i pravovremeno informisati građane, poručio je predsjednik države Jakov Milatović.

On je u Vili Gorica organizovao radni doručak za novinare, u susret Svjetskom danu slobode medija.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, novinari su Milatovića upoznali da je u protekloj godini zabilježeno 16 napada na novinare, a u ovoj već devet.

U saopštenj se navodi da je, kada su u pitanju napadi na zaposlene u medijima, novina to što su u poslednjem periodu novinari bili na meti državnih i lokalnih zvaničnika.

Milatović je kazao da je pored svih aktuelnih napada na zaposlene u medijima, poražavajuće i to što dvadeset godina od ubistva novinara Duška Jovanovića, nema odgovornih za taj zločin.

Iz kabineta Milatovića su rekli da je na sastanku konstatovano da je u protekle dvije godine poboljšan ekonomski status zaposlenih u medijima, ali da su i pored toga mnogi prinuđeni da osim novinarstva rade dodatne poslove, kako bi imali normalnu egzistenciju.

„Sagovornici su saglasni da je opšte povećanje plata u medijima prioritet svih prioriteta“, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora je, kako se dodaje, istaknuto i da će usvajanje seta medijskih zakona poboljšati situaciju u sektoru medija.

„Na sastanku je zaključeno da je u narednom periodu potrebno ojačati profesionalne medije i oštro sankcionisati one koji nijesu registrovani, šire dezinformacije i polarizuju društvo“, rekli su iz kabineta Milatovića.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније