Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

09. 12. 2022. 17:28 >> 17:25

DPS OCIJENIO

"Odustati od ponovnog izglasavanja Zakona o predsjedniku"

Preporuka Venecijanske komisije da se ne usvaja Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, potvrdila je da usvojeni zakon nije u skladu sa Ustavom te da bi njegovim usvajanjem došlo do rušenja ustavnog poretka, saopšteno je iz DPS-a.

"Na taj način je sa ove visoke međunarodne adrese stigla potvrda svega onoga na što smo upozoravali još prije više od mjesec dana kada je u Skupštini po prvi put usvojen ovaj pučistički zakon", tvrde iz DPS-a.

Poručuju da očekuju da se odustane od ponovnog izglasavanja Zakona o predsjedniku.

"Nakon današnjeg stava Venecijanske komisije, a sa kojim se saglasila i Evropska komisija, očekujemo da se odustane od ponovnog izglasavanja neustavnog zakona, te da se na taj način stvore uslovi za izlazak iz krize kroz organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora", saopšteno je iz DPS-a.

Aktuelna parlamentarna većina, tvrde u DPS-u, Crnu Goru ove dvije i po godine vodi antievropskim kolosjekom. đ

"Te je ovo posljednja prilika da na novoj raskrsnici, neizglasavanjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, pokažu zrno odgovornosti prema državnim interesima", zaključeno je u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније