Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

25. 04. 2024. 18:18 >> 18:18
1
Čitaj mi:

MILATOVIĆ

"SDT žmuri na nepočinstva vlasti, šta je sa predmetom oko puta Meljine-Petijevići?"

Gotovo četiri godine ćutanja Specijalnog državnog tužilaštva povodom stotinu prijava koje je DPS podnijela, s pravom otvaraju pitanje o selektivnosti i netrasparentnosti u radu ove institucije, saopštila je poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović.

"Podsjećam da su krivičnim prijavama koje smo podnosili dominantno obuhvaćena lica, koja su se nalazila na visokim državnim pozicijama, za koja postoji sumnja da su svojim postupanjima ostvarila elemente bića krivičnog djela zloupotreba službenog položaja", kazala je Milatović. 

Ističe da kako ni dan danas, uprkos upitima, nijesu informisani o statusu podnešenih krivičnih prijava, dužnost im je da upozoravaju na moguće postojanje liste prioriteta u postupanju SDT-a.

"Pošto se želi ostaviti utisak da SDT Novović postupa neselektivno i transparentno, pitam specijalnog državnog tužioca šta se dešava sa predmetom u vezi sa sporazumom o raskidu Bot aranžmana za put Meljine - Petijevići", naglasila je Milatović. 

Kako ističe, na osnovu tog sporazuma, koji je između ostalih, potpisao tadašnji ministar finansija u Vladi Zdravka Krivokapića Milojko Spajić, firmi “Univerzal Monte”, iza koje stoji srbijanski biznismen Vuk Hamović, trebalo je da se isplati četiri miliona eura za prijevremeni raskid ugovor.

"Dok se jedni uz kamere i nikad glasnije nepoštovanje pretpostavke nevinosti od strane ključnih aktera u političko-društvenom životu Crne Gore, sprovode pred lice pravde, očigledna nepočinstva i zloupotrebe drugih se gomilaju, a Vladimir Novović žmuri na svaku od njih. Ne želi da vidi ni ovaj slučaj moguće korupcije, u koji je potencijalno upleten i aktuelni premijer, kao što žmuri i na činjenicu da ni 250.000 eura možda neće biti dovoljno da se plati šteta koju je državi nezakonitim postupanjima nanijela Vesna Bratić", poručuje Milatović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније