Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

04. 05. 2024. 18:25 >> 18:21
Čitaj mi:

ČESTITKE ZVANIČNIKA

"Vaskrs da ojača nadu i vjeru za bolju budućnost"

Crnogorski zvaničnici uputili su svim pravoslavnim vjernicima najiskrenije čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Koprivica: Praznik Hristovog Vaskrsenja predstavlja pobjedu dobra nad zlom

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica čestitao je Vaskrs mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

"Da u miru, radosti i ljubavi proslavite svijetlo i sveto Vaskrsenje Gospoda i Spasitelja Isusa Hrista. Praznik Hristovog Vaskrsenja predstavlja pobjedu vjere u vječni život, iznova obogaćuje ovaj svijet vrlinama istine, pravde, ljubavi i slobode, snažno ulivajući nadu u pobjedu dobra nad zlom. U uvjerenju da će i u vremenima velikih izazova, u cijelom čovječanstvu, ove vrline i stojanje na dostojnoj visini dužnosti zasnovanih na ovim vrijednostima, biti najjači bedem zajedništva, požrtvovanosti i napretka, pozdravljam vas radosnim pozdravom Hristos Vaskrse", zaključuje Koprivica.

Đeljošaj: Vaskrs da nam bude nadahnuće za duhovnu obnovu

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Đeljošaj, čestitao je hrišćanski praznik koji sa sobom nosi poruku mira, sreće, praštanja i novog početka.

“Želim najiskrenije da vam čestitam najveći hrišćanski praznik, sa željom da nam ovaj blagdan bude svima nadahnuće za duhovnu obnovu i čuvanje vrijednosti koje se temelje na nadi, miru i ljubavi. Neka Vaskrs osnaži našu društvenu harmoniju, razumijevanje i slogu” poručuje Đeljošaj.

Popović: Vaskrs da podsjeti na važnost praštanja i razumijevanja 

Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović čestitala je Vaskrs, dan Hristovog vaskrsenja, rekavši da u ovim izazovnim vremenima, još snažnije podsjeća na važnost praštanja, razumijevanja i solidarnosti, inspiršući sve vjernike na dobra djela i hrabreći ih da svoje plemenite težnje usmjere ka izgradnji boljeg društva.

“Neka ovaj praznik koji simboliše pobjedu dobra nad zlom i života nad smrću, bude podsticaj da se okrenemo jedni drugima s većom pažnjom i bratskom ljubavlju, pružajući podršku i ohrabrenje svakome kome je potrebna. Uz najbolje želje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo, još jednom svim građanima pravoslane vjeroispovijesti čestitam Vaskrs“ zaključila je Popović.

Šćekić: Da među ljudima zavlada mir 

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, uputio je čestitku za predstojeći Vaskrs uz konstataciju da je ovo prilika za duboko razmišljanje o životu, praštanju i ljubavi prema bližnjima.

 “To je vrijeme kada istinski cijenimo dragocjene trenutke sa voljenima i kada se podsjećamo na važnost zajedništva i podrške među ljudima. Sa željom da nastupajući Vaskrs ispuni dušu i srce svakog hriščanina, da predstojeće dane provedete u zdravlju, blagostanju, veselju i istinskoj ljubavi u krugu svojih najmilijih, ali i toleranciji i poštovanju, da sačuvamo unutrašnji mir i njegujemo tradiciju i toleranciju u našem društvu bogatom različitostima, da dobro pobijedi zlo i među ljudima zavlada mir, uz radosni pozdrav: Hristos Vaskrse - Vaistinu Vaskrse!”

Đeka: Neka praznik ojača nadu i vjeru za bolju budućnost

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka poručio je da praznik ponovnog rađanja treba da bude podstrek za slogu i podsjeti nas na vrijednosti zajedničkog života koje naše društvo baštini.

Đeka je uputio najsrdačnije čestitke pravoslavnim crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima i vjernicama povodomo jednog od najvećih hrišćanskih praznika Vaskrsa.

"Neka ovaj praznik ojača nadu i vjeru za bolju budućnost. Želim da dane Vaskrsa provedete u zdravlju sa svojim najbližima, čineći dobra djela. Vrijednosti na koje Vaskrs podsjeća neka budu vodilja u svemu što činite za sebe, svoje bližnje i društvo u cjelini", naveo je Đeka u čestitki.

Krapović: Praznik Hristovog vaskrsenja da nam bude putokaz

Ministar odbrane Dragan Krapović poručio je da praznik Hristovog vaskrsenja treba da nam bude putokaz i ohrabrenje da istrajemo u zajedništvu, opraštanju i uzajamnom poštovanju, osnaži našu vjeru i odlučnost u suočavanju sa životnim iskušenjima i izazovima današnjeg vremena, doprinoseći izgradnji i očuvanju mira i sloge

Krapović je uputio najiskrenije čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, u ime Ministarstva odbrane i u svoje lično, Mitropolitu Joanikiju II, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima koji slave po Julijanskom kalendaru.

"Želim da nam praznični duh Vaskrsa bude pokretačka snaga da zajedno radimo za dobrobit svakog pojedinca, jer samo složno i ujedinjeno možemo doprinijeti blagostanju i još većem napretku svih građana Crne Gore. Želim vam da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, duhovnom miru i spokoju, dijeleći radost Vaskrsa sa svojim najbližima", naveo je Krapović u čestitki.

Bečić: Svi da istraju na putu zajedništva, saosjećanja i ljubavi

Zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić povodom predstojećeg vaskrsa poželio je da svi u Crnoj Gori istraju na putu zajedništva, saosjećanja i ljubavi.

Bečić je to naveo u čestitki koju je povodom najvećeg hrišćanskog praznika uputio mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopima, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

"Danas slavimo vaskrsenje Isusa Hrista, simbol pobjede života nad smrću, koja nas podsjeća na neizmjernu snagu ljubavi i milosrđa i vječnu vrijednost ljudskog dostojanstva", kazao je Bečić.

On je poželio da svi u Crnoj Gori istraju na putu zajedništva, saosjećanja i ljubavi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније