Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

О.З.

31. 10. 2022. 17:57 >> 17:57

GVOZDENOVIĆ - POPA

Evropske integracije da budu spona za dalji politički dijalog

Evropske integracije treba da budu spona za dalji politički dijalog, kazao je predsjednik Odbora za evropske integracije Branimir Gvozdenović i ocijenio da je potrebno snažnije djelovanje EU u cilju prevazilaženja aktuelnih izazova.

Gvozdenović se danas sastao sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom.

"Na danas održanom sastanku, predsjednik Odbora za evropske integracije Branimir Gvozdenović i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa razgovarali su o Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori za 2022. godinu, kao i o aktuelnim izazovima u procesu pristupanja Crne Gore i Zapadnog Balkana EU", saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Kako se navodi, Popa se osvrnula na opšti napredak Zapadnog Balkana na putu ka EU te istakla da se tema proširenja EU i Zapadnog Balkana nalazi visoko na agendi EU.

"Ona je ponovila da je u slučaju Crne Gore najveći razlog za brigu izostanak političkog dijaloga, posebno u vezi sa izborom sudija Ustavnog suda i funkcionalnošću institucija", piše u saopštenju.

Gvozdenović je istakao da je ključne preporuke EU moguće realizovati samo uz zrelost i odgovornost političkih subjekata, kao i njihovu spremnost za dijalog i dogovor u vezi sa ključnim pitanjima od nacionalnog interesa.

Na sastanku je razgovarano i o organizaciji tematske sjednice Odbora za evropske integracije, koja će biti posvećena analizi ovogodišnjeg Izvještaja Evropske komisije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније