Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ Mina ]

10. 09. 2022. 12:36 >> 12:34
8

POKRET EVROPA SAD

"Crna Gora može i mora da se mijenja na bolje"

Crna Gora mora i može da se mijenja na bolje, posebno u ovom ključnom trenutku, poručeno je sa tribine Pokreta Evropa sad u Danilovgradu.

Jedan od osnivača Pokreta, Jakov Milatović kazao je da ga raduje što vidi ovakvu energiju i zajedničku želju da se promijeni Danilovgrad i cijela Crna Gora.

"Danilovgrad je kao i sve ostale opštine u Crnoj Gori prošao kroz teške godine u kojima ekonomski rast nije prelivan u džepove običnih građana i oni su postajali sve siromašniji. Prosječna plata je godinama bila na istom nivou, a partijsko zapošljavanje je obesmislilo obrazovanje i rad", rekao je Milatović.

On je podsjetio na, kako je ocijenio, izvanredne rezultate koji su ostvareni u kratkom roku tokom trajanja 42. Vlade, pogotovo kada je u pitanju poboljšanje životnog standarda svih građana i naglasio da je to samo početak.

„Naš cilj je da nastavimo započeto i da uz podršku svih napravimo zemlju jednakih šansi, bogatih građana, gdje će se mladi vraćati, a oni koji žive tu ostajati. Drago mi je što baš u vama imamo saborce na ovom putu", rekao je Milatović.

Olivera Injac je kazala da Crna Gora mora i može da se mijenja na bolje posebno u ovom ključnom trenutku.

"Evropa sad ima viziju da stvori jednake šanse za sve građane, a mnogi od njih nisu do sada dobili priliku već su odlazili iz Crne Gore", kazala je ona.

Injac je naglasila da žele zemlju u službi njenih građana, da bude prosperitetnije i bolje društvo.

"Prepoznali smo sve probleme koje kao društvo imamo i želimo da ih riješimo zajedničkim radom", kazala je Injac.

Filip Ivanović je naglasio da Pokret Evropa sad uglavnom čine mlađi, ali ostvareni i obrazovani, ljudi, koji se prvi put politički angažuju.

"Želimo da završimo započeto, da stvorimo uslove za dostojanstven život, ali i započnemo sve ono za šta do sada nismo imali priliku. Želimo da osnažimo vladavinu prava, eliminišemo korupciju, poboljšamo zdravstvo i školstvo i Crnu Goru gradimo kao istinski evropsku državu uz novi vrijednosni sistem u kojem građani žive bolje" rekao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, put neće biti lak i iziskuje ogromnu kondiciju.

"Odlučni smo da na tom putu istrajemo i spremni da radimo za sve građane Crne Gore", poručio je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније