Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

25. 04. 2024. 14:35 >> 14:35
Čitaj mi:

SUBOTIĆ

"Jednokratna pomoć ispravljanje nepravde prema Institutu Igalo"

Poslanik Pokreta Evropa sad Jovan Subotić saopštio je da pozdravlja izuzetne napore koje su uložili premijer Milojko Spajić i Vlada Crne Gore da u koordinaciji više ministarstava iznađu način i donesu odluku o uplati urgentne jednokratne pomoći radnicima Instituta Igalo u iznosu od 1.136.000,00 eura.

"Pozdravljam izuzetne napore koje je su uložili premijer Milojko Spajić i Vlada Crne Gore da u koordinaciji više ministarstava iznađu način i donesu odluku o uplati urgentne jednokratne pomoći radnicima Instituta Igalo u iznosu od 1.136.000,00 eura. Ovom uplatom, biće ispravljen dio nepravde učinjen ovim hrabrim i požrtvovanim ljudima koji su mjesecima nastavili da pružaju zdravstvene usluge kako osiguranicima iz Crne Gore, tako i stranim gostima, uprkos činjenici da nisu primili četiri vezana lična dohotka", istakao je Subotić. 

Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” A.D. Igalo je, kako je naglasio Subotić, najznačajniji zdravstveni centar za multidisciplinarno banjsko liječenje i nosilac zdravstvenog turizma u Crnoj Gori u kojem se svake godine liječi oko 5.000 osiguranika iz naše države među kojima oko 900 djece.

"U Institutu Igalo ima 568 zaposlenih, mahom Novljana, čijim porodicama zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i zajedničkoj nadi da smo krenuli u rješenje ovog problema za sva vremena", istakao je on. 

Javni interes države Crne Gore i grada Herceg Novog više je, poručuje, nego jasan u slučaju Instituta.

"To su svojim angažmanom pokazali i premijer, i ministarka rada i socijalnog staranja i ministar zdravlja. To su pokazale i moje kolege poslanici iz Kluba PES, koji konstantno daju svoj doprinos potencijalnim rješenjima. Izvjesno je da je problem Instituta na početku konačnog raspleta, i da Vlada Crne Gore neće odustati dok ovog giganta ne postavi ponovo na zdrave noge", zaključio je Subotić. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније