Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

17. 08. 2022. 13:26 >> 13:23

ABAZOVIĆ-MARSELA

Saradnja sa Italijom naročito važna u borbi protiv mafije

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je istakao da je saradnja i razmjena iskustava sa Italijom naročito važna u borbi protiv kriminala i visoke korupcije i da je ona intenzivirana od njegove prve zvanične posjete Italiji, tada u ulozi šefa bezbjednosnog sektora, kroz razmjenu iskustava raznih anti-mafija eksperata.

Abazović je to kazao tokom sastanka sa novoimenovanom ambasadorkom Republike Italije u Crnoj Gori, Nj. E. Andreinom Marselom.

Čestitajući na imenovanju, predsjednik Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, poželio dobrodošlicu italijanskoj ambasadorki, izrazivši uvjerenje da će se lijepo i ugodno osjećati u našoj državi i da će steći brojne prijatelje u prijateljskoj zemlji kakva je Crna Gora. Premijer je ocijenio da su odnosi između Crne Gore i Italije prijateljski i sadržajni, zasnovani na kontinuiranom političkom dijalogu i saradnji u brojnim oblastima od zajedničkog interesa.

"Za Crnu Goru, proces evropskih integracija nema alternativu i Vlada je čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, posebno u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i bila prva naredna članica EU", naglasio je Abazović.

Nj. E. Andreina Marsela na samom početku izrazila je duboko saučešće zbog tragedije koja se desila na Cetinju i prenijela poruku svoje Vlade da Italija čvrsto stoji uz svoje prijatelje u teškim trenucima za cijelu zemlju.

"Marsela je naglasila da joj je zadovoljstvo i čast boraviti u Crnoj Gori, državi sa kojom Italija baštini prijateljske, partnerske i savezničke odnose. Ambasadorka Italija je navela da Italija našoj državi želi pomoći u procesu pristupanja EU i nastaviti intenzivnu saradnju u oblasti ekonomije, kulture i turizma", navodi se u saopštenju.

Sastanak premijera Abazovića sa novoimenovanom ambasadorkom Italije bio je prilika za razmjenu mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, Italiji i Evropi.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније