Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

22. 04. 2024. 17:44 >> 17:46

andreina marsella

"Savojska i dalje veoma poštovana u Italiji i Crnoj Gori"

Članovi Ogranizacije mladih Atlanskog saveza Crne Gore – YATA Montenegro sastali su se prošle sedmice sa Andreinom Marselom, ambasadorkom Italije u Crnoj Gori. Razgovor je u neformalnom ambijentu obuhvatio širok spektar tema od međunarodnih odnosa do ekonomske saradnje između Italije i Crne Gore, saopšteno je iz Atlanskog saveza.

Kako navode u saopštenju, poseban fokus je stavljen na teme poput kulturnih veza između ove dvije zemlje, ekonomskih investicija, migracije u Južnoj Evropi i njen uticaji na region, kao i perspektive za jačanje saradnje u različiitim oblastima.

Govoreći o savremenim bezbjednosnim izazovima za NATO Alijansu, Marsela je naglasila da je Italija oduvijek ukazivala Alijansi na brojne izazove sa juga, a sa kojima se Alijansa može suočiti u perspektivi.

Takođe, Marsela je, kako navode, govorila je o svojim diplomatskim iskustvima u zemljama Azije i Afrike, modernoj italijanskoj umjetnosti i značaju koji danas u italijanskom društvu ima Jelena Savojska, italijanska kraljica i crnogorska princeza.

„Sada jedna od najljepših ulica u Rimu nosi ime Kraljice Jelene. Zbog njenog predanog humanitarnog rada, ona i dan-danas uživa veliko poštovanje među građanima Italije. Podjednako, zadržala je svoje crnogorske korijene, tako da je danas i u Crnoj Gori ljudi veoma vole", navela je ona.

Prema njihovim riječima, sadržajan i prijateljski razgovor pružio je uvid u važnost međunarodne saradnje i dijaloga o svim društvenim pitanjima, te sličnostima i razlikama na nivou prijateljskih zemalja u okviru tih pitanja.

Ovim i drugim događajima YATA Montenegro će nastaviti da omogućava mladima da se informišu i angažuju u aktuelnim pitanjima, pitanjima evroatlantskih vrijednosti koje dijele partnerske zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније