Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

08. 08. 2022. 10:37   >>  10:34 1

MILJANIĆ SA INOSTRANIM INVESTITORIMA

Podrška antikorupcijskim mjerama Vlade

Dosljedno sprovođenje antikorupcijskih inicijativa, dodatno će doprinijeti poboljšanju investicione klime, te uslova da se crnogorska ekonomija transformiše u modernu, raznoliku i konkurentnu destinaciju za strana ulaganja, saglasni su ministar bez portfelja Zoran Miljanić, predsjednik Savjeta stranih investitora Kristof Šoen i član Odbora direktora Tamaš Kamaraši.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Miljanić je sa gostima razgovarao na temu unapređenja investicionog ambijenta i saradnje sa inostranim kompanijama u Crnoj Gori.

Ministar je, kako su kazali, sagovornike informisao o antikorupcijskim inicijativama koje sprovodi 43. Vlada Crne Gore i kazao da je korupcija prepoznata kao jedna od barijera koja u velikoj mjeri utiče na privlačenje stranih investitora.

"Crnoj Gori su neophodne strane investicije i stoga činimo napore da uklonimo sve biznis barijere, među kojima je korupcija jedna od najopasnijih i da doprinesemo vladavini prava", ocijenio je Miljanić.

Kako se navodi u saopštenju, Šoen je kazao da je zajednica stranih investitora od samog početka njihovih poslovnih aktivnosti u Crnoj Gori uložila povjerenje u državu i u sistem, te da smatra važnim jačanje relevantnih institucija da adekvatno sprovode propise i nadgledaju pravni okvir i da obezbijede predvidivo i pouzdano okruženje za strane investicije.

"U ovom procesu, stalna i uspješna komunikacija sa Vladom i javnom upravom ostaje važan zadatak Savjeta stranih investitora", kazao je Šoen.

Kamaraši je, kako se dodaje, naglasio da prisustvo stranih investitora u Crnoj Gori donosi poslovanje koje je u skladu sa najvišim standardima i EU smjernicama, čime se značajno poboljšava generalni poslovni ambijent u zemlji.

"On je podsjetio da inostrane kompanije njeguju motivišuće radno okruženje u kojem su transparentnost, pravičnost i zadovoljstvo zaposlenih ključne vrijednosti i razlozi zbog kojih ih građani prepoznaju kao poželjne poslodavce. Kamaraši je pozdravio uvođenje dodatnih antikorupcijskih mehanizama za koje se nada da će osnažiti sve društvene činioce da adekvatno reaguju na različite oblike neetičkog poslovanja", navodi se u saopštenju Ministarstva bez portfelja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније