Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

04. 03. 2024. 19:01 >> 19:01

MILJANIĆ ZA RADIO

Interni konkurs dobar put ka v.d. direktora policije

Bivši ministar Zoran Miljanić ocijenio je da je dobro što je raspisan interni konkurs za vršioca dužnosti direktora Uprave policije (UP) i što postoji više kandidata od kojih će ministar unutrašnjih poslova predložiti jednog. On je za Radio Crne Gore kazao i da nije neuobičajeno da Vlada donosi važne odluke na telefonskim sjednicama, te da je manje važno koje je doba dana.

"Bitno je da se donesu prave odluke i u situaciji koja se odnosi na direktora Uprave policije. U momentu kada direktor nema povjerenje ni parlamenta ni vlade, jasno je da treba da se pronađe način kako da se dođe do novog direktora, a naravno da se do direktora Uprave policije se dolazi na konkursu", kazao je Miljanić.

Podsjetio je da je smijenjeni direktor UP Zoran Brđanin izabran na konkursu, te da se tada prijavilo 19 kandidata.

Miljanić je za Radio Crne Gore istakao da je dobro što je za vršioca dužnosti direktora UP raspisan interni konkurs.

"Dobro je da se da malo šira slika i da postoji više kandidata i da na osnovu više kandidata ministar unutrašnjih poslova predloži jednog kandidata koji će zadovoljiti kriterijume vladajuće većine svojim profesionalnim dignitetom, karijerom itd. da bi Uprava policije funkcionisala kao veoma važan organ u svakoj državi i u narednom periodu do raspisivanja konkursa na kome će se izabrati direktor Uprave policije u punom mandatu", zaključio je on.

Smijenjeni direktor Uprave policije Zoran Brđanin danas je u obraćanju javnosti kazao je da je odluka Vlade o njegovoj smjeni nezakonita i najavio novu tužbu.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović pozvao je sve zainteresovane policajce koji ispunjavaju uslove da do 10. marta dostave prijave za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније