Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

15. 12. 2021. 17:45 >> 17:45
1

TIČIĆ

Lokalna vlast u blokadi, ostavke čelnika jedino rješenje

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva Milan Tičić kazao je da ako aktuelna lokalna vlast u Budvi ne uspijeva da zakaže sjednicu Skupštine, to znači da je vlast u blokadi i da je rukovodstvo opštine bez legitimiteta za vršenje vlasti.

"Apsurdno je da se u takvim okolnostima pojavljuju predstavnici okrnjene lokalne vlasti, i da se hvale činjenicom kako su uštedjeli 6 miliona eura?! Naravno, logično je, da su određena sredstva ostala neiskorišćena, jer su institucije u blokadi i ne mogu obavljati svoju djelatnost", kazao je Tičić.

On dodaje da raste broj zaposlenih po partijskoj osnovi i uvećava se birokratski aparat u lokalnoj administraciji, dok, kaže, Budva nazaduje.

"Najveći gubitnici u ovoj situaciji su građani Budve čija su očekivanja iznevjerena. Možda na računima ima novca, ali svakako nema stručnog kadra, ali ni kvalitetnih projekata koji bi bili realizovani za dobro građana i crnogorskog turizma", kazao je Tičić.

Ostavke prvog čovjeka Opštine i Skupštine, i vraćanje mandata građanima Budve smatra jedinom poštenom i odgovornom reakcijom na krizu budvanske vlasti. Sve drugo, kako dodaje, predstavljalo bi pokušaj da se po svaku cijenu ostane na vlasti.

"No, poznajući ovu vlast, sigurni smo da će oni zarad svojih fotelja biti spremni da žrtvuju i grad i građane, kao i napredak i budućnost Budve, opštine koja je od kraljice Mediterana postala vašarište neukusa i kiča", zaključio je Tičić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније